Укрзалізниця продовжує підтримувати стабільний запас дизпального

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» уклала три договори з нафтотрейдером ТОВ «Трейд Коммодіті» на постачання дизельного пального загальним об’ємом 125 тис. тонн, а також один контракт із ПП «ОККО-Бізнес Контракт» на 10 тис. тонн. Компанії перемогли в тендерах залізничного перевізника, які відбулися в системі публічних закупівель ProZorro6 та 8 лютого 2017 року відповідно.

Два контракти з ТОВ «Трейд Коммодіті» були укладені 24 лютого: один на постачання 25 тис. тонн дизпального, вартістю 555,9 млн грн, інший – 50 тис. тонн пального вартістю 1,1 млрд грн. 27 лютого сторони підписали третій контракт на 50 тис. тонн вартістю 1,1 млрд грн. 28 лютого був укладений контракт з ПП «Окко-Бізнес Контракт» на постачання 10 тис. тонн загальною вартістю 198 млн грн.

Сьогодні ПАТ «Укрзалізниця» сформувала та продовжує підтримувати стабільний запас дизпального. Так, у резерві знаходиться майже 12 тисяч тонн дизпального, цей запас у разі необхідності зможе забезпечити перевезення впродовж майже двох тижнів. Також компанія має 12,5 тисяч пального для оперативної роботи.

Нафтотрейдери відвантажать зазначені об’єми дизпального для потреб регіональних філій Укрзалізниці протягом 2017 року. Це забезпечить здійснення пасажирських та вантажних перевезень більш ніж на чотири місяці.

Відвантаження перших 5 тис. тонн дизпального марки Євро-5 за контрактом з ТОВ «Трейд Коммодіті» розпочалося 2 березня. Вартість однієї тисячі тонн складає 22 188 грн (18,3 грн/л). За даними ДП «Держзовнішінформ» (станом на 27 лютого 2017 року) розрахунковий рівень оптових цін на умовах постачання FCA, з урахуванням ПДВ та відтермінуванням платежу 5 банківських днів з моменту постачання, складає 22 890 – 23 180 грн/т.

Раніше, у 2017 році, Укрзалізниця вже уклала 5 контрактів на поставку дизпального з іншим нафтотрейдером – ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ», 4 контракти вже виконані. Стабільні відвантаження товару за цінами, що значно нижче середньоринкових, дозволили Укрзалізниці розпочати формування запасу пального. На сьогоднішній день загальні об’єми пального на залізниці (резерв та оперативні потреби) здатні забезпечити роботу галузі майже на місяць.

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР Укрзалізниця продовжує підтримувати стабільний запас дизпального