ПАТ «Укрзалізниця» системно збільшує запаси дизельного пального для здійснення пасажирських та вантажних перевезень територією країни. Станом на 14 лютого 2017 року обсягів накопиченого нафтопродукту вистачить уже на 20 діб сталої роботи залізничної галузі.

За словами голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна, саме створення значного резерву дизпального дозволить компанії стабільно працювати та уникнути ситуацій, коли постачальники необґрунтовано диктують свої умови при закупівлі продукції. «Інформаційна істерія, нападки політиків на Укрзалізницю викликані саме намаганням компанії сформувати запас пального, достатній, щоб уникнути шантажу постачальників», - зауважив Войцех Балчун.

Як зазначивначальник філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Віталій Цвігун, такий вагомий обсяг пального – 20 діб – сформовано вперше за тривалий період. «У планах компанії сформувати щонайменше місячний резерв, а в подальшому збільшити запас дизпального до 40 діб. Йдемо до цієї мети, зберігаємо позитивну динаміку накопичення ресурсу», - заявив начальник філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Віталій Цвігун.

Він зауважив, що Укрзалізниця провела 9 тендерів на закупівлю дизпального. За їх результатами укладено п’ять договорів постачання, а переможцям чотирьох інших тендерів направлено повідомлення про намір укласти з ними договори. У разі укладання всіх договорів Укрзалізниця матиме трьох постачальника дизпального. Загальний об’єм поставки – близько 200 тисяч тонн. Вартість однієї тонни пального за контрактом, за яким наразі відбувається відвантаження, становить 22 663 грн – це нижче середньоринкової ціни.

За словами директора з економіки та фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Рязанцева, достатній залишок грошових коштів на рахунках підприємства дозволяє нарощувати обсяги запасів пального та всіх необхідних матеріалів для забезпечення безперебійного руху пасажирських і вантажних поїздів.

Збільшення запасів дизпального Укрзалізниці супроводжується низкою публікацій у ЗМІ, заявами депутатів та експертів, що мають замовний характер та спрямовані на перешкоджання процесу відновлення підприємством стратегічного запасу пального. Такі дії окремих осіб ставлять під загрозу стабільну роботу державного перевізника, безпеку держави в цілому та завдають шкоду іміджу компанії та діловій репутації її співробітників.

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР Публічна істерія навколо постачання дизпального Укрзалізниці – це протидія збільшенню його запасів та незалежності від постачальників, – Войцех Балчун