6 лютого 2017 року відбулися три аукціони на закупівлю дизельного пального, організатор яких – філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця». Загальний об’єм закупівлі складає 125 тис. тонн (два тендери по 50 тис. тонн кожний і один на 25 тис. тонн). У всіх трьох аукціонах перемогу здобуло ТОВ «Трейд Коммодіті», зробивши найвигіднішу цінову пропозицію серед конкурентів – майже на 1 тис. грн дешевше за оптові середньо ринкові ціни на дизпальне в Україні.

Відтак компанія запропонувала поставити 50 тис. тонн пального за ціною 22 188 грн/т, ще 50 тис. тонн за ціною – 22 287,6 грн/т і 25 тис. тонн по 22 237,5 грн/т. За даними відкритих джерел, зокрема, інтернет-видання OilNews та ПАТ «Укртатнафта», оптові ціні на дизпальне в Україні знаходяться в діапазоні 23 230 – 23 900 грн/т.

Зазначені партії мають бути відвантажені для потреб залізниці упродовж 2017 року. Запасу вистачить на понад 125 днів або 4 місяці стабільних пасажирських та вантажних перевезень.

Наразі, пропозиції знаходяться на розгляді тендерного комітету організатора. Відповідна інформація опублікована в системі ProZorro.

Нагадаємо, добова потреба залізниці в пальному складає близько 1 тисячі тонн.

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР На аукціонах нафтотрейдер запропонував Укрзалізниці поставити дизпальне майже на 1 тис. грн дешевше ринкових цін