Філія «ЦЗВ» оголосила 50 тендерних процедур на ProZorro

Філія «Центр забезпечення виробництва» («ЦЗВ») ПАТ «Укрзалізниця» станом на 10 серпня 2016 року оголосила 50 тендерних процедур в електронній системі закупівель ProZorro. Більше половини з них, а саме 28, було оголошено підприємством з 15 липня по 10 серпня. Активна робота в системі ProZorroстартувала в другому кварталі поточного року.

5 серпня філія «ЦЗВ» оголосила про проведення електронних торгів в системі ProZorro на закупівлю 8 000 т та 10 986 т дизпалива.  Очікується, що до їх проведення долучиться максимальна кількість учасників, а можливість зниження вартості пропозицій під час торгів дозволить отримати найбільш вигідну ціну закупівлі. Окрім того, у ProZorro оголошені торги на закупівлю мастил, цементу, кабелю, запасних частин тощо.

В цілому за сім місяців поточного року, з січня по липень, філія «ЦЗВ» оголосила 153 процедури закупівлі згідно з Законом України «Про здійснення державних закупівель» та уклала 191 договір поставки на загальну суму 8,019 млрд грн.

Загальна економія коштів після проведення роботи по уторгуванню суми договорів в період з січня на початок серпня 2016 року становить  37,26 млн грн, в тому числі:

• Паливо – 10,77 млн грн;
  • Запасні частини – 8,8 млн грн;
  • Обладнання – 6,01 млн грн;
  • Матеріали – 5,15 млн грн;
  • Матеріали ВБК – 3,38 млн грн;
  • МТЗ залізниць (за програмами капітальних інвестицій) – 3,16 млн грн.

Майже 50% зекономлених коштів  (або 17,88 млн грн) припадає на період з 15 липня по 5 серпня:

Паливо – 10,02 млн грн;

Запасні частини – 1,3 млн грн;

Обладнання – 2,51 млн грн;

Матеріали – 4,04 млн грн.

Найбільшої економії коштів вдалося досягти при закупівлі палива. Завдяки тривалим переговорам щодо зниження вартості закупівлі з нафтотрейдером «ОККО БІЗНЕС-КОНТРАКТ», які завершилися підписанням додаткової угоди 19 липня, Укрзалізниця отримала 5% знижку. Крім того, залучення максимальної кількості нафтотрейдерів до участі у торгах і прозорий відбір постачальника з найкращою конкурсною пропозицією дозволив зекономити під час останньої процедури на закупівлі (14 тис. тонн) дизельного палива 38 млн грн. 1 серпня 2016 року філія «ЦЗВ» вперше уклала договір з ТОВ «Торговий дім Сокар Україна». Ціна поставки становить 17 700 грн (або 14,69 грн/л), тоді як найближчий конкурент ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» на тендері пропонував 20 400 грн/т (або 16,93 грн/л).

Додаткова інформація

14 липня 2016 року виконуючим обов’язки начальника філії «ЦЗВ» був призначений Сергій Іванча. З початку поточного року С.Іванча займав посаду заступника начальника філії «ЦЗВ». З 2014 по 2016 рр. був заступником керівника всеукраїнської громадської організації «Офіцерський корпус» - переговорником Центру визволення полонених. С.Іванча брав безпосередню участь у зустрічах з лідерами самопроголошених ДНР-ЛНР і вів переговори про звільнення полонених. У 2005 р. був радником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР Філія «ЦЗВ» оголосила 50 тендерних процедур на ProZorro