Укрзалізниця посилює контроль за якістю олив та мастильних матеріалів

ПАТ «Укрзалізниця» посилює контроль допуску до застосування олив і мастильних матеріалів на тяговому рухомому складі, машинах та механізмах. Це дасть можливість уникнути випадків, коли закуплені оливи при використанні на залізничному транспорті завдавали шкоди механізмам, машинам та агрегатам і ставили під загрозу безпеку руху, хоча за своїм хімічним складом на початку експлуатації вони відповідали нормативним вимогам.

У ПАТ «Укрзалізниця» вже почали працювати над розробкою порядку допуску до застосування олив і мастильних матеріалів. Зокрема, буде передбачена відповідальність постачальника перед третіми особами за завдані збитки від постачання неякісної продукції. Відповідальність постачальників прописуватиметься в документації конкурсних торгів на постачання нафтопродуктів та проектах договорів філії «Центр забезпечення виробництва».

Аналіз хімічного складу олив та мастильних матеріалів  буде проводитися тільки в лабораторіях, акредитованих Центральним атестаційним управлінням ПАТ «Укрзалізниця».

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР Укрзалізниця посилює контроль за якістю олив та мастильних матеріалів