«ЦЗВ»: Кулуарні війни нафтотрейдерів ставлять під загрозу роботу «Укрзалізниці»

Філія «Центр забезпечення виробництва» («ЦЗВ») ПАТ «Укрзалізниця» повідомляє про загрозу повної зупинки поїздів УЗ за шість діб через неконкурентні дії окремих операторів нафтового ринку.

Станом на 03.03.2016 залишок палива складає 4 тис. тонн. Враховуючи, що добові витрати дизпалива на залізниці сягають приблизно 800 тонн, цього запасу вистачить на шість діб сталої роботи. Найбільш загрозлива ситуація склалася на Південно-Західній залізниці, робота якої може бути припинена вже за три доби. Відповідно, з 05.03.2016  відбудеться зупинка пасажирських та грузових перевезень.

Відповідна ситуація склалася внаслідок блокування двома нафтотрейдерами – ПП «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» та ТОВ «Елемент Нафта» - підписання договору на постачання дизпалива для потреб залізниці, що мало здійснювати ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» як переможець конкурсних торгів. Нагадаємо, 19.02.2016 «ЦЗВ» провела розкриття конкурсних пропозицій на закупівлю 100 тис. тонн дизпалива для потреб залізниці. Захід відбувся за участі представників ЗМІ, громадськості, а процедура транслювалася в режимі реального часу на каналі філії в YouTube. За результатами акцепту, пропозиція ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» була визнана найбільш економічно вигідною та розпочався процес підготовки до підписання договору. Проте скарги, подані нафтотрейдерами «ОККО-БІЗНЕС КОНТРАКТ» та «Елемент Нафта» заблокували цей процес. Їх розгляд Антимонопольній комітету України (АМКУ) призначив аж на 28.03.2016, що вкрай критично для діяльності «Укрзалізниці».

Зміст скарг філія «ЦЗВ» вважає повністю безпідставним і надуманим. Тому у свою чергу направила всі пояснення по суті і прохання розглянути дану справу 04.03.2016.

Як пояснив Начальник філії «ЦЗВ» Данил Мізін, у  приватних бесідах джерела в компанії «ОККО» називають справжню причину блокування торгів – зустрічне блокування компанією «ВОГ» результатів конкурсу в Держрезерві, учасником яких є компанія «ОККО». «Прикро, що «Укрзалізниця» в даному випадку опинилася заручником війн між нафтотрейдерами. Безвідповідальність компаній ставить під загрозу цілу галузь та може завдати мільярдних збитків державі», - зазначив він.

Філія «ЦЗВ» готує звернення до всіх відповідальних органів – «Укрзалізниці», АМКУ, Служби безпеки України, а також звертається до ЗМІ та громадськості з метою вирішити ситуацію та не дати нафтотрейдерам шансу зупинити функціонування залізниці, що призведене до мільярдних збитків та поставить під загрозу державну безпеку.

Ви тут: ПРО КОМПАНІЮ ПРЕС-ЦЕНТР «ЦЗВ»: Кулуарні війни нафтотрейдерів ставлять під загрозу роботу «Укрзалізниці»